Двайсет и девет са постъпилите сигнали към Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП)

...
Двайсет и девет са постъпилите сигнали към Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП)
Коментари Харесай

Лавина от сигнали към спешна помощ заради горещата вълна, счупен бе температурен рекорд

Двайсет и девет са постъпилите сигнали към Центъра за спешна здравна помощ (ЦСМП) - София поради високите температури, съобщиават от ЦСМП.

Данните са към 18:00 ч. Не всички жители, за които е извикана кола за спешна помощ, са хоспитализирани, защото някои от тях сами са отказали тази опция.

 

Температурен връх от 36 градуса е регистриран в Шумен днес, оповестиха за Българска телеграфна агенция от хидрометеорологичната обсерватория в града. Температурата е измерена към 16:00 часа, като до края на деня е допустимо да се увеличи нищожно. 

 

На този ден най-топло преди е било през 2000 година, когато са регистрирани 35,4 градуса.

 

Абсолютен температурен връх за днешния ден бе регистриран и в Хасково. Следобед живакът удари 38,5 градуса, оповестиха дежурните от локалната хидрометереологична обсерватория.

 

През цялата история на измерванията до момента най-горещо е било преди 117 години - на 13 юли 1906 година, когато термометърът е показвал 36,5 градуса. В района в действие е оранжев код за рискови метереологични феномени. Той ще бъде годен и за на следващия ден.

Максимална температура от 39,5 градуса на сянка е измерена в късния следобяд в Русе, което е връх за тази дата. Досега най-горещо на 13-и юли е било през 1989 година, когато термометрите са отчели 37,7 градуса. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР